26 Ocak 2017 Perşembe

Geleceğin girişimcileri bu kampta yetişiyor!

- Hacettepe Teknokent’te b.i.g. Kids Camp başlıyor!
- Hacettepe Teknokent’te sömestr kampı başlıyor!
- Ankaralı çocuklar için teknoloji kampı!


 Sömestr tatilinde Hacettepe Teknokent’e  gelen Ankaralı çocuklar yeni döneme bir adım önde başlıyor. Bu sömestr tatilinde çocuklar 5 günlük teknoloji kampıyla hem yeni bilgiler öğreniyor hem de arkadaşlarıyla oyun oynayarak, zamanlarını verimli değerlendiriyorlar. Öğrencilerin kendilerini bir çok alanda geliştirebilecekleri b.i.g. Kids Camp,
30 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Hacettepe Teknokent ve PlayLab Türkiye iş birliği ile hayata geçirilen b.i.g. Kids Camp’ta çocuklar tatillerini hem keyifli geçirecek, hem de öğrendikleri bilgilerle kendi hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekler. Program kapsamında öğrenciler; Kodlama, Mobil Uygulama, ve 3D Tasarım eğitimleri alacak ve kendi robotlarını tasarlayacaklar.

Geleceğin girişimcileri bu kampta yetişiyor

Geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen PlayLab Türkiye’nin hazırlamış olduğu özel eğitim programı ile çocuklar, şimdiden girişimci olmaya ve teknolojiyi kullanarak üretmeye teşvik edilecek. b.i.g. Kids Camp’ta öğrenciler; icatlarını bilişim teknolojilerini kullanarak hayata geçirmeyi ve çok sevdikleri teknolojileri günlük hayatlarında faydalı bir şekilde kullanmayı öğrenecekler. İnsan hayatına değer katan projeler geliştirmeyi hedefleyen programa 9-12 ve 13-16 yaş grubu çocuklar katılabilecekler.

Hacettepe Teknokent’te sömestr kampı başlıyor

b.i.g. Kids Camp’a katılmak isteyenlerin 27 Ocak tarihine kadar playlab-tr.com web sitesinden sömestr kampına kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Hacettepe Teknokent ve PlayLab Türkiye işbirliği ile düzenlenen b.i.g. Kids Camp’ın eğitim içeriği şu şekilde:

Scratch ile Kodlama Eğitimleri: Dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) çocuklara yönelik geliştirdiği “Scratch” programı, çocukların bilişsel ve algoritmik becerilerini geliştirmeye yardımcı oluyor. Çocuklar bu eğitimde geometrik şekilleri (kare, dörtgen, beşgen vs), yaprak çizme, kendi karakterini çizmek ve dans ettirmek, konuşma balonları, orkestra oluşturma vs. gibi konuları deneyimleyecekler. 10 kişilik gruplar halinde eğitim alacak çocuklar bu eğitimde kodlamanın mantığını öğrenecekler.

Tinkercad ile 3D Modelleme Geliştirme Atölyesi: Autodesk tarafından sunulan basit, online 3D tasarımlar yapabileceğiniz bir uygulamadır. Tinkercad öğrenciler, öğretmenler, tasarımcılar tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Masaüstü bilgisayarınızla kullanabileceğiniz gibi tabletinizle de rahatlıkla tasarımlarınızı yapabilirsiniz. Yaptığınız 3d modelleri 3d yazıcıdan rahatlıkla baskı alma imkanı da veren bu web editör, browserınız güncel ve destekliyorsa hemen hemen tüm bilgisayarlarda rahatlıkla çalışabilmektedir.

Mbot ile Robotik Programlama: Çocuklar, Scratch programına benzeyen mblock programıyla, mbot robot kiti ile kendi robotlarını yapacak. Örneğin; futbol oynayacak bir robot tasarlayıp, ışık, ses,çizgi ve engel sensörlerini kullanarak, robotlarına şarkı yaptırabilecek, araba yapıp otomatik park ettirebilecek ve hatta kendi aralarında futbol müsabakası yaptırabilecekler.

Arduino ile Robotik Programlama: Arduino atölyesi ile çocuklar, bir yandan çok eğlenirken diğer yandan da  fiziksel olarak  dikkat, odaklanma ve motor becerilerini geliştirecek. Mantıksal ilişki kurmak, problem çözme, eleştirel düşünme ve akıl yürütme  becerileri gelişen çocuklar; Arduino geliştirme kartı ile model sensörler kullanarak kendi robotlarını programlayabilip, kendi elektronik aletlerini tasarlaryabilecek hale gelecekler.

App Inventor ile Mobil Uygulama Geliştirme Atölyesi: Çocukların temel seviyede mobil uygulama geliştirerek, mobil dünyada içerik oluşturacaklar.Massachusetts Institute of Technology (MIT), Scratch aracından sonra mobil uygulama tarafındaki açığı görerek blok programlamaya dayalı mobil uygulama geliştirme aracı olan App Inventor’ı geliştirdi. App Inventor blok tabanlı bir mobil uygulama programlama aracı. Çocuklar yap boz birleştirir gibi kod bloklarını birleştiriyor, oyunlar, uygulamalar yapabiliyor. Her gün daha da gelişen App Inventor ile son derece gelişmiş mobil uygulamalar yapabiliyorlar.

Kayıt ve bilgi için:
Sömestr Kampı ile ilgili detaylı bilgiye playlab-tr.com ve https://www.facebook.com/playlabturkiye  adreslerinden,  
0212 442 07 75
numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.