20 Kasım 2014 Perşembe

Shea Yağı Yararları Nelerdir?

          
Shea (Karite) Yağının faydalarını okumaya başladım birde ne  göreyim say say oku oku bitmiyor .Son zamanlarda bilindik büyük markalarda (Dove- The Body Shop - L’Occitane- Cyrene) Argandan sonra Shea yağına yöneldi,Karite yağı (shea butter), Afrika’da yetişen karite ağacının cevizlerinden elde edilen, uçuk sarı renkli bir yağdır. Dünya üzerinde bilinen en güçlü doğal nemlendiricilerden. Genelde kozmetikte kullanılıyor. Genel anlamda baktığımda gördüğüm cilt üzerinde bir bariyer oluşturup, cildin yaşlanma sürecini gözle görülür bir şekilde yavaşlatması,kırışıklıkları önlemesi..
Yararları: 
  • Tüm vücut ve yüz için nemlendirici amaçlı kullanılabilir.
  • İçeriğindeki yüksek miktarda A ve E vitamini sayesinde, kırışıklıklarla başetmek için kullanılabilir. (Ayrıca kolajen üretimini de arttırdığı yönünde iddialar var.)
  • Çatlak, yara ve yanık izlerini nemlendirip, görüntünün düzeltilmesinde kullanılabilir.
  • Nemlendirici etkisi sayesinde, cildin rüzgar, güneş ve soğuğa karşı dayanıklılığı arttırır.
  • Ayak ve topukları yumuşatmak için, haftada 1 veya 2 kez kullanılabilir.
  • Gözenekleri tıkamadan, kuru saç diplerinin nemlenmesini sağlar.
  • Çok işlem gören saçların onarılmasında ve yumuşamasında etkilidir