18 Aralık 2014 Perşembe

Paraben nedir?


Alışveriş yapmayı seviyoruz, kadınlar çoğu şeyden feragat ederde 2 şeyden vazgeçmez birincisi yeme-içme,ikincisi kozmetik..
Bugünlerde 2sininde cılkı çıktı.Yediğimiz yiyecekler ne kadar sağlıklı,peki elimize dudağımıza,kirpiğimize,dişimize,yüzümüze,saçımıza,vücudumuza sürdüğümüz kozmetikler ne kadar sağlıklı ?? Satın aldığımız ürünlerin ambalajlarını inceliyor muyuz?Kozmetikler deki en büyük tehlikelerden birisi PARABEN içermesi.Özellikle  kadınlarda GÖGÜS KANSERİNİ tetiklediğini duyuyoruz,okuyoruz.
Peki bu firmalar neden PARABEN koyarlar ürünlerin içerisine?


Öncelikle Paraben nedir ?bunun cevabını  bulalım
Bir çok kozmetik ve kişisel bakım ürününde kullanılan, düşük maliyetli, bakteri ve mantar üremesini engelleyen ve ürünlerin raf ömürlerini uzatan koruyuculara paraben diyoruz. Kozmetik ürünlerinin içinde methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben veya benzylparaben olarak bir veya daha fazla parabeni görmemiz mümkün.

Ahh bu raf ömrünü uzatmak yokmu?? Yani ticaret - para kazanma kaygısı derdine düşen üretici sağlığımızı hiçe sayıyor.

Peki Paraben hangi kozmetiklerde bulunur?
Fondöten, pudra, far, maskara, makyaj temizleyiciler,ıslak mendil, ruj losyon ve kremler, diş macunu, şampuanlar, saç bakım malzemeleri, güneş yağları, cilt temizleyiciler, tonikler, deodorantlar..

Neredeyse hepsinide kullanıyoruz değil mi? Tüketiciler olarak uyanık olmalıyız, kanser ve cilt hastalıklarına yakalanmak ,sağlığımızdan olmak istemiyorsak PARABEN FREE,PARABEN İÇEREMEZ yazan  olan ürünleri tercih edip, ürün içeriklerini en ince ayrıntısına kadar okumalıyız.

Sevgilerimle,
Canan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder