14 Kasım 2010 Pazar

Lohusa Kompostosu


Selam herkese , 9 Kasım Salı sabah 08:34 te kızım EceNaz acil sezeryanla dünyaya geldi.Çok şükür iyiyiz,birbirimize alışmaya çalışıyoruz.Çok fazla sıvı gıdalar tüketmeye çalışıyorum ki kızıma bol bol süt olsun.Günlük komposto içiyorum.Kızımla birlikte yaptığımız ilk tarifimiz.

Malzemeler:
2 adet ayva
10 - 15 adet kuru incir
Bir kase kuru siyah üzüm
Bir kase kuru sarı üzüm
15-20 adet kuru kayısı
Karanfil
Çubuk tarçın
Şeker

Hazırlanışı:
Bütün malzemeler küp küp doğranır ve tencereye konulur üzerine su eklenir , kaynamaya başlayınca karanfil tarçın ve miktarı isteğe göre ayarlanılarak  şeker eklenir.Soğutulup servis yapılır.Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Cook tebrik ederim,cennet kokusuna kavusmussunuz,Allah anali babali büyütsün insallah,en kisa sürede iyilesmeniz dilegiyle...

    Not.Sezeryanin nasil sonuclari oldu,kisaca paylasmak istersen merakla beklerim:)

    Simdiden iyi bayramlar ,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Selamlar, çok teşekkür ederiz.Ben kan vermekten bile çok korkardım.Sezeryanla doğum yapacağımı biliyordum,Sağlık nedenlerimden dolayı.Sürekli aklımda acaba nasıl geçer atlatabilirmiyim ameliyatı.Kızıma kavuşabilirmiyim telaşıyla günlerim geçti.O kadar konforlu bir ameliyattı ki , hiçte korkulacak bir şey degilmiş.Ama elde olmadan insan telaşa yapıyor.Ameliyat eden doktora güvenmek çok önemli.Ne kadar rahat olursanız o kadar rahat geçiyor herşey.Ağrım sızım çok fazla olmadı.2.gün işlerimi yapmaya başladım.Uzun uzun anlatacağım bir hikaye yakında yazmayı düşünüyorum :) İyi bayramlaar..

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler!!!

    En güzel bayram hediyenizi almışsınız.
    Allah minik EceNaz'a sağlıklı, mutlu, çok başarılı, hep sevdikleriyle birlikte olacağı uzun bir ömür versin...
    Size de çok geçmişler olsun. O mis gibi komposto da size şifa, EceNaz'a bol bol süt olsun.

    İyi bayramlar, sevgiler.

    YanıtlaSil